هتلداری
هتلداری

هتلداری

هتل

خوارکیهای جالب توجهی که بر دمای بدن تاثیر دارند


  


تابستونه و در زل آفتاب همه برای بستنی و آبجوی خنک له­له می­زنند، اما [جالبه بدونید] برای خنک ماندن باید غذایمان را


پرادویه­تر کنیم. آره! معنیش اینه که جای کولاتا۱ خوراک کاری بخوریم.


ما با بَری سوانسون۲ که تو زمینه­ی غذا دانشمنده و تو دانشگاه ایالتی واشنگتن۳ درس میده صحبت کردیم و ازش راجع به


این پرسیدیم که چه خوراکی­هایی دمای بدن رو افزایش می­دن و کدوما اونو خنک نیگه می­دارن: “باور عمومی اینه که خورکی­های


سرد، ما رو خنک می­کنند، و اغلب هم همینطوره، اما غذاهای ادویه­دار هم همینکار رو می­کنن. خورکی­های خنک و غذاهای


ادویه­دار از دو راه جداگانه تأثیرات متفاوتی روی بدن دارن.”


غذاهایی که شما را داغتر می­کنند


بستنی: ثابت شده که چربی بستنی در نهایت منجر به بالا رفتن دمای بدن می­شه. به قول سوانسون: “خوراکی­هایی که


چربی، پروتئین و کربوهیدارت بیشتری دارند، در هنگام هضم اغلب منجر به افزایش دمای بدن به میزان اندکی می­شوند.


سردی بستنی حس خنکی خوبی به آدم می­دهد، اما وقتی بدن شروع به هضم غذا می­کند، دوباره بدن احساس گرما می­کند


چراکه هضم غذا نیاز به صرف انرژی دارد. چربی در جهاز هاضمه بسیار کند حرکت می­کند و لاجرم هضم آن انرژی بیشتری می­


طلبد و صرف انرژی بیشتر به معنی گرم شدن بدن است، چه این انرژی صرف هضم غذا شود و چه صرف بالا بردن وزنه.”


برنج قهوه­ای۴: کربوهیدرات­های کامپلکس مثل برنج قهوه­ای و دیگر غلات سبوس­دار نیز به سختی هضم می­شوند و لاجرم به


هنگام هضم احساس گرما به بدن می­دهند. سوانسون در این باره می­گه: “هر چیزی که کربوهیدارت کامپلکس زیادی داشته


باشد و غذاهای پروسس شده همچون غلات و برنج بیشتر باعث گرم­تر شدن بدن می­شوند.”


آبجو: الکل طی فرآیندی که به آن وازودیلاتاسیون۵ گویند و نتیجه­ی گشادگی عروق بدن است، باعث کاهش آب بدن و گل


انداختن پوست می­شود. سوانسون می­گه: “طی وازودیلاتاسیون، بدن به شدت برافروخته می­شود. احساس گرم شدن به


خصوص در ناحیه صورت که مویرگ­های زیر پوستی زیادی دارد، بیشتر است.” این البته به میزان الکل مصرفی بستگی دارد.


هرچه الکل بیشتری نوشیده شود، سرخ شدگی بیشتر است.


غذاهایی که شما را خنک­تر می­کنند


هنداونه: به عنوان یک قانون کلی هرچقدر که یک خوراکی پرآب­تر باشه، میزان خنک­کنندگی اونم بیشتره. هندوانه پر است از


آب، که باعث کندتر شدن فرآیند هضم و کاهش مصرف انرژی بدن می­شود.


سبزیجات برگدار: سوانسون می­گوید: “بین ۸۰ تا ۹۵ درصد از ترکیب اغلب میوه­جات و سبزیجات خام را آب تشکیل می­دهد، و


غذاهایی که آب زیادی دارند راحت­تر هضم می­شوند و با سرعت بیشتری مسیر جهاز هاضمه را می­پیمایند که احساس خنک


شدن به شما می­دهد.” چون هضم آسان به معنی صرف انرژی کمتر و گرمای کمتر است.


فلفل: غذاهای تند باعث تعریق می­شوند، که حس خنکی به ما می­دهند. سوانسون می­گوید: “در کشورهای نزدیک به خط


استوا، انواع فلفل زیاد مصرف می­شود و اینها به عنوان خوراکی­های خنک­کننده­ی بدن حسن شهرت خوبی دارند. علت آنستکه


فلفل باعث تشدید تعریق در بدن می­شود و با تبخیر عرق، بدن احساس خنکی می­کند. خنکی که عمق ندارد بکله سطح


پوست را سرد می­کند.”


 


Coolatta     1-یه جور نوشیدنی یخی واسه دانکن دوناتس شبیه آیس پک خودمونه

۲- Barry Swanson

3- Washington State University

4- در مورد برنج قهوه­ای این مقاله رو از سایت PersianPersia بخونید.

۵- Vasodilatation

 

















موفق باشید


























نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.